Landgrise
Opdrættet sker naturligvis uden medicin og vækstfremmere i fodret. Grisene lever en sund og naturlig tilværelse i det fri. Afstanden fra landmanden til slagteriet er kort, hvilket betyder at grisene ikke bliver nervøse. Nervøse dyr giver dårligt kød. Efter slagtningen nedkøles kødet langsomt, hvilket giver den bedste modning af kødet i modsætning til de store slagterier, der bruger frysetunnel.
Alt vor grisekød er dansk og kommer fra en gård på Sjælland.
Kødkvæg fra Kildegården
Kildegaardens historie begynder omkring 1990, hvor Gitte og Erik Skovgaard satte sig nogle målbevidste og kompromisløse krav til det kødkvæg der skulle leveres fra Kildegaarden. Krav baseret på kærlighed til dyrene og den danske natur – ud fra den overbevisning at man kan smage på kødet, hvor godt dyret har haft det under sin opvækst.
Facts om kødkvæget
- Kødkvæget går kun på naturarealer
- Markerne gødes minimalt, og kødkvæget sørger selv for en form for naturpleje
- Der er ingen stressfaktorer omkring kvæget
- Kødkvæget går ude det meste af året, og skal have adgang til græs
- Køerne skal selv kunne tage sig af deres kalve
- Kalvene dier hos deres mor - kødkvæg malkes ikke
Krav til vores forhandlere
- Renlighed
- Faglig kompetence
- Omsætningshastighed
- Kvalitetsindstilling